Aydın’dan telefon dolandırıcılığı sorusu

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, vatandaşların telefonla dolandırılmasının önüne neden geçilemediğini İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e sordu.

Aydın’dan telefon dolandırıcılığı sorusu

Aydın, soru önergesinde, “Dolandırıcılar yakalanmaları halinde yasal boşluk bularak en fazla üç ay hapis cezasına çarptırılmaktadır. Söz konusu suçun  nitelikli dolandırıcılık suçuna dahil edilerek, suçlularla mücadelenin Organize Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmesi gerekmez mi?” dedi.

Mağdurların dolandırdıklarını anlayınca en yakın polis karakoluna koştuklarını ancak kendilerini savunamadıklarını ifade eden Aydın, dolandırıcıların son bir yılda elde ettiği yasa dışı gelirin sadece Ankara’da 70 milyar TL olduğunu söyledi. 

Aydın, önergesinde şu soruları yöneltti:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Başkanlığı’nın takibinde olan bu dolandırıcılık suçları neden engellenememektedir? Dolandırıcılık suçu işleyenlerin büyük kısmının yerlerinin bilindiği halde , bu suç örgütüne neden operasyon yapılmamaktadır? Dolandırıcıların elde ettikleri büyük meblağları kime ve nasıl aktardıkları konusunda araştırma ve inceleme yapılmakta mıdır? Söz konusu dolandırıcıların yakalanması için GSM şirketlerinin sinyal kesmesi halinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yetkili birimlerince sinyal takibi yapılamaz mı?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X