Aydınlı Kadın Girişimciler Güçlerini Keşfetti

Aydınlı kadın yöneticiler, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından uygulanan Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında düzenlenen “Sonsuz Gücünü Keşfet” konulu seminerde bir araya geldi.

Aydınlı Kadın Girişimciler Güçlerini Keşfetti

Aydın Ticaret Borsası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminere bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri katıldı. Avrupa Birliği(AB), EBRD, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen Kadın İşletmelerin Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerin üçüncüsü, Aydın’da birçok kadın girişimcinin katılımıyla gerçekleşti. Seminerde, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile becerilerinin geliştirilerek sunulan danışmanlık ve finansman destekleri konusunda bilgi verildi. Seminerde konuşma yapan Aydın’ın kadın girişimcilerinden Gürsel Tonbul, kadınlara örnek olacak hayat hikayesini anlattı. Seminerin ikinci bölümünde ise kariyer ve performans koçu Aslı Sinanoğlu, ’İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı’ ve ’Sonsuz Gücünü Keşfet’ başlıklı eğitim semineri verdi. Sinanoğlu konuşmasında, “Lider kadınların tüm engeller karşısında asla motivasyonlarını kaybetmeden hayallerini emin adımlarla gerçekleştirmeleri gerekir. Yaşamak ve başarılı olmak için her sabah güneş doğduğunda koşmaya başlamalısınız” diyerek lider kadın olabilmenin ipuçların değindi. Seminerde ayrıca kadın girişimci ve yöneticilere işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla işletmelerinin gözlemleyebilecekleri ve programa özel geliştirilen işletmeci hakkında daha detaylı bilgi verildi. Katılımcılar EBRD’nin küçük işletme destek hizmetlerine katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetleri erişim fırsatı yakalayarak katılımcı banka yetkilileri ile birebir görüşme imkanı buldu. Seminer boyunca katılımcı kadın girişimci ve yöneticiler, birbirleri ile tanıyarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı yakaladılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X