AYM: Vali okul müdürü atayamaz

Dershanelerin kapatılmasına vize vermeyen Anayasa Mahkemesi, 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması, müdürlerin vali tarafından atanması ve Bakanlık Merkez Teşkilatı yöneticilerinin görevine son verilmesi sağlayan yasa maddesini de iptal et

AYM: Vali okul müdürü atayamaz

Görevden alınan binlerce okul müdürüne AYM’den iyi haber geldi. Binlerce okul müdürü ile Bakanlık Merkez Teşkilatı yöneticilerinin görevine son veren kanun maddesini iptal eden AYM, görevden alınan ve düz öğretmen yapılan müdürlere geri dönüş yolunu açmış oldu.

İŞTE O MADDE

AYM’nin iptal  ettiği madde şöyle: “Okul ve kurum müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, müdür başyardımcısı ve yardımcıları ise okul veya kurum müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine vali tarafından 4 yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X