AYM’den Yargıtay’a ‘Yüce Divan’ yanıtı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in ‘Yüce Divan görevi Yargıtay’a verilsin’ sözleri için, ‘1961’den bu yana konu tartışılıyor. Anayasa Mahkemesi kurulduğundan beri tartışılıyor. Biz bu görüşe saygı duyuyoruz. Ama

AYM’den Yargıtay’a ‘Yüce Divan’ yanıtı

Arslan, TBMM’de düzenlenen 2015-2016 Yeni Adli Yargı Yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili bir soru üzerine Arslan, şunları söyledi:

‘Meclis iradesi bunu Anayasa Mahkemesi’ne vermiştir yetkiyi. En iyi şekilde bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda sadece yargı camiasında, dünyasında değil akademik camiada da tartışmalar var.

ÖNCE GÜVEN SAĞLANMALI

1961’den bu yana konu tartışılıyor. Anayasa Mahkemesi kurulduğundan beri tartışılıyor. Biz bu görüşe saygı duyuyoruz. Ama bu Türkiye’nin bugünkü meselesi değildir, yargının güncel meselesi değildir. Türkiye’nin yargı anlamında temel meselesi, güvenin yeniden tesis edilmesi. Adalet dağıtan kurumlar olarak, yargı organları nicelik ve nitelik itibariyle kaliteyi yükseltirse, güven de yükselecektir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X