Aynı anda yenmemesi gereken 6 yiyecek

Balığın yanında yoğurt yenir mi? Etin yanında karbonhidrat tüketilir mi? Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabını gerek kulak aşinalığından gerekse okuduğumuz kaynaklardan biliyoruz. Peki ya şimdi öğreneceğiniz bu 6 ikiliyi aynı anda tükettiğiniz takdirde

Aynı anda yenmemesi gereken 6 yiyecek

Gün içerisinde tükettiğiniz besinlere ne kadar dikkat ediyorsunuz? Ya da hangileri sağlığınız açısından zararlı hangisi değil biliyor musunuz? Şimdi öğreneceğiniz yemek kombinlerinin sindirim sisteminize zarar verdiği hatta bazı yiyeceklerin sizi hasta edebileceği belirtiliyor…

İşte Brightside’ın bir araya getirdiği aynı anda yendiğinde sağlığınızı tehlikeye attığı öne sürülen yemekler…

 

Peynirli tost- sandviç ve kahve

 

Hızlı bir kahvaltı veya ara öğün için pratik bir çözümdür. Peynirli bir sandviçle kahve tercih ediyorsanız, peynirin sağlıklı özelliklerine elveda demiş oluyorsunuz.

Peynirli sandviçleri seviyorsanız, en azından kahveyi çayla değiştirmeyi deneyin.

 

Salatalık ve domates

 

Şaşırdınız değil mi? En popüler kombinasyonlardan birisi olan salatalık ve domates ikilisi… Yapılan araştırmalar, bu 2 sebzeyi birleştirmenin vücudunuzun biyokimyasal yollarını bozabileceğini gösteriyor. Birlikte tüketildiği zaman şişkinliğe neden olabilen bu iki sebze bir araya geldiği zaman içerdikleri vitaminleri  düzgün şekilde sindirmenize engel oluyor.

Domates ve salatalığı ayrı ayrı tüketin. Her iki sebzeyi de yeşilliklerle kombin etmeyi tercih edin.

 

 

 

Patates ve et

 

En çok tercih edilen bu kombinden de uzak durmanız gerekiyor. Patateslerde bulunan nişasta ette bulunan proteinlerle bir araya geldiğinde midenizde sıkışma yaparlar ve mide ekşimesi, sızlama, gaz ve diğerleri gibi rahatsızlıklara neden olabilirler. Et yemeklerine kombin olarak,brokoli, karnabahar, yeşil fasulye veya kabak gibi sebzeleri seçebilirsiniz.

 

Makarna ve et

 

Yukarıda anlattığımız mantığın aynısı bu kombinasyon içinde geçerli. Makarnayı etten ayrı tüketmeye özen gösterin. Kombin önerisi olarak, et içermeyen soslar tercih etmeye özen gösterin.

 

Bira ve fıstık

 

En popüler kombinasyonlarından biridir. Genelde insanlar bira içerken tuzlu fıstık yemeyi sever. Bu ikili bir araya geldiğindede hidrasyona yol açarlar. (İnsan bedenin aşırı derecede sıvı kaybetmesine verilen isimdir.) Alkol alırken su kaybını önlemek için, su veya maden suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X