Aynı bölgeye 3’ncü imam hatip

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Kestel Atatürk İlkokulu, imam hatip orta okuluna dönüştürüldü ve bölgedeki imam hatip sayısı 3’e çıktı.

Aynı bölgeye 3’ncü imam hatip

İki bloktan oluşan Kestel Atatürk İlkokulu’nun bir bloku için sene başında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Bir blokta eğitim öğretim sürerken, diğer bloktaki öğrenciler başka bir okula nakledildi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen, okuldaki yıkım işlemi ancak geçen haftalarda gerçekleştirilebildi. Okul inşaatının ne zaman başlayacağına ilişkin net bir durum söz konusu olmazken, ortaya çıkan bir gelişme tepkileri de beraberinde getirdi. 

İlkokul olarak hizmet veren okulun, yıkılmayan blokundaki öğrencilerin de başka bir okula nakledildiği ve okulun apar topar imam hatip ortaokuluna çevrildiği ortaya çıktı. Yeni yapılacak olan blokun da hizmete alındıktan sonra yine Mustafa Tunalı İmam Hatip Ortaokulu olarak devam ettirileceği öğrenilirken, ilkokulun bir başka mahallede inşa edilecek okula taşınacağı belirtildi.

AYNI BÖLGEDE 3 İMAM HATİP 

Konuya ilişkin konuşan Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, “İmam hatipe dönüştürülen Atatürk İlkokulu’nun yakınında iki ayrı imam hatip lisesi bulunuyor. Bu okullarda hem lise hem de ortaokul öğrencileri eğitim görüyor. Bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin bir kısmı Atatürk İlkokulu’nun yıkılmayan bloğuna nakledildi. Yani bu okul gözle kaş arasında imam hatip ortaokuluna çevrilerek 2017-2018 döneminde hizmet vermeye başladı. İki imam hatip varken üçüncüsünü de hizmete almışlar. Burada imam hatip ortaokullarının kontejanı artırılmaya çalışıyor” dedi.

 OKULLAR YETİŞMEYECEK

Öte yandan Kestel Atatürk İlkokulu’nun yanı sıra Bursa genelinde depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınan okulların 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetişmesi neredeyse imkansız.

 Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, yıkım kararı alınan 12 okuldan sadece 3’ünde yıkım yapıldığını belirterek, “BİSAŞ Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Selçuk Hatun İlkokulu’nda sadece yıkım çalışmaları tamamlandı.

Diğer okullarda herhangi bir çalışma yapılmadı. Tophane Mesleki ve Anadolu Teknik Meslek Lisesinin yıkımı kararlaştırılan bir bloğu riskli olduğu halde bilgi işlem servisi tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Bursa’da deprem riski taşıyan okullar 12 okulla sınırlı değil. 2015 yılında depreme uygunluğu incelenen 142 okul ile ilgili hala kamuoyuna açıklama yapılmaması ise velilerde endişe yaratıyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X