Aynı otelde kaldılar

Sultanahmet bombacısı Diana Ramazanova ile Amedy Coulibaly’nin eşi Hayat Boumediene’nin İstanbul’da farklı tarihlerde aynı otelde kaldıkları öne sürüldü. Coulibaly’nin ayrıca Türkiye’ye 5 kişi daha gönderdiği ortaya çıktı.

Aynı otelde kaldılar

Geçen aralık ayında Sultanahmet’te intihar saldırısı düzenleyen Dağıstanlı 18 yaşındaki Diana Ramazanova ile Paris’teki süpermarkete baskın düzenleyen Amed Coulibaly’nin eşi Hayat Boumediene’nin  İstanbul aynı otelde 2 gece konakladığı öne sürüldü.

İngiliz Daily Mail gazetesi  Diana Ramazanova’nın Norveç asıllı IŞİD’li cihatçı eşi Abu Aluevitsj Edelbijev ile Türkiye’den Suriye’ye geçerek IŞİD savaşçılarına katıldıklarını ve Edelbijev’in bir süre sonra Suriye’de öldürüldüğünü aktardı. Gazete ayrıca, Ramazanova ‘nın 26 Aralık’ta sınırdan yeniden Türkiye’ye geçtiği ve 11 gün İstanbul’daki bir otelde konakladığını öne sürdü.

İKİ GECE KONAKLADI

Gazete haberinde Paris’teki süpermarkete baskın düzenleyen Amed Coulibaly’nin imam nikahlı eşi 26 yaşındaki Hayat Boumediene’nin 2 Ocak’ta Madrid’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na gelerek, İstanbul’daki yine aynı otelde 2 gece konakladığını yazdı.

5 KİŞİ TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ

Bu arada İspanyol polisi Paris’teki markete düzenlediği saldırıda polis tarafından öldürülen Amedy Coulibaly ile ilgili yeni bilgilere ulaştı. Buna göre Coulibaly ‘nin bu ay başında Hayat Boumediene dahil beş kişiyi, Madrid’den Türkiye’ye yolcu ettiği açıklandı. Adının azıklanması sistemeyen bir İspanyol terörle mücadele yetkilisi, Coulibaly’nin söz konusu beş kişiyi araçla Madrid havalimanına götürdüğünü söyledi. 

OTOBÜSTEKİ TÜRK

Öte yandan Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Şerif ve Said Kuaşi kardeşlerin suç ortağı olduğu öne sürülen ve otobüsle Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Fransız vatandaşı Fritz-Joly Joachin’le ilgili de yeni detaylar ortaya çıktı. Joachin’le birlikte seyahat eden ve Kuaşi kardeşleri tanıdığı belirtilen biri Türk, üç kişinin Türkiye’ye geçtiği açıklandı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X