‘Aynı sonuç çıkarsa kaos devam eder’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran’a benzer bir tablonun çıkması durumunda kaosun devam edeceğini söyledi.

‘Aynı sonuç çıkarsa kaos devam eder’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Olay Gazetesi yazarlarıyla kahvaltıda birayaya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 Kasım seçimlerine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Seçim hükümetinin, sağlıklı bir seçim sonucuna  kadar bir hükümet boşluğu olmadan ülkeyi taşıyacağına inandığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Farklı bir dönem olacak Türkiye için. Bir tecrübe dönemi olacak. Çok olağanüstü bir süreç olmayacak. Herkes seçimle ilgili sorumluluklarını yerine getirecek” dedi. 

Köşe yazarlarının 1 Kasım seçimlerinde yeniden Bursa’dan aday olup olmayacağı konusunda net ifadeler kullanmaktan kaçınan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“İstanbul’da oturuyorum. Hakkari denilse Hakkari’ye de gideriz. Siyasetin özü ‘ülkem için yapıyorum, milletim için yapıyorum’ cümlesinde samimiysek nerede en çok katkım olacaksa oraya gitmek lazım. Benim nereden milletvekili olmam değil de bu ülkenin bayrağı, bu ülkenin her köşesinde dalgalanıyor mu dalgalanmıyor mu önemli olan bu. 1992’den beri siyaset yapıyorum, bütün seçimlerde sahadayım. En rahat seçim dönemini 7 Haziran seçim döneminde Bursa’da yaşadım. Bursa’nın insan yapısı, fıtrat uyuşması. Rahatım illa burada kalayım diye bir şey yok. Bursa’dan memnunum.” 

HDP OYLARI DÜŞÜYOR

HDP’yi değerlendiren Müezzinoğlu, “Şu andaki görüntü oylarında bir düşme var. Ama önümüzdeki 2 ay ne gösterir bilmiyoırum. Bu pazar seçim olsa barajı geçer görünüyor ama 2 ay sonra ne olur bilemem. HDP’yi bir balon gibi şişirenlerin de yaptıkları yanlışı görmeleri lazım. Bu ülkede parmağının ucu tetikte olanlara veya sırtını dağa teröre dayayanlara bunu aleni olarak söyleyenlere destek olma gibi bir yanlışlığı 7 Haziran’da bu milletin bir kesimine yaptırdılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı HDP barajı aşsın diye destek verdiklerin ifade etti. Benim ‘Başkan seçseydik bunlar olmazdı’ sözümü şehit cenazelerinin gelmesine bağlayanlar esasında şehit cenazesinin gelmesini bu cümleye bağlamaları lazım. Buyrun HDP barajı aştı. Ceylanpınar’da yatağında uyuyan güvenlik görevlilerini katleden hainlerin vicdan sorumluluğunu kim verecek?” şeklinde konuştu. 

ÜLKENİN KADERİYLE OYNANMAMALI

1 Kasım’da aynı tablo ortaya çıkarsa kaosun devam edeceğini öne süren Müezzinoğlu, “Muhalefet partilerini Karagöz-Hacivat oynatır gibi perdenin arkasında oynatan birileri var. Milleti tiyatro oyununa mahkum edenler, işte kaos bu. Şimdi Cumhurbaşkanı bu ülkeyi seçime götürüyor. 550 milletvekiline yakışıyormu bu? Bu millet, milletvekillerini niye seçti? Bu siyasi partiler kendi hak ve hukukunu koruma geliştirme sorumluluğunu kime verdi?  Bu ülkenin kaderiyle oynamak kimsenin haddi olmamalı. Bedeli millet ödüyor. 78 milyon ülke insanı 7 Haziran akşamına göre ekonomik olarak daha sıkıntılı, geleceğe umutla ve güvenle bakamıyor. Demokrasiye ve meclise olan güveni daha sarsılmış. Ülke biraz yukarı çıktı hemen kaos oluştu. Bütün bunları AK Parti’nin daha güçlü analiz etmesi ve topluma daha güçlü anlatması gerekiyor. AK parti’nin bu ülkeye siyasi istikrar anlamında güvenini çok daha güçlü hale getirmesi lazım. Güven varsa ekonomik istikrar var. Ekonomik istikrar varsa büyüme var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X