Aynı tas aynı hamam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in, güvenli çalışma yapılmadığı için çalışmalarını durdurduğu inşaatta, işçilerin yine güvenlik önlemi almadan baret yerine şapka takarak çalışmaya devam ediyor.

Aynı tas aynı hamam
Binadaki ısı yalıtım çalışmasını sürdüren şirket, eksiklerini tamamlayıp 6 çalışanı için temin ettiği baret, kemer, uyarıcı tabelalar, merdivenler ve ilave kazıklarla çalışmalarına müfettişlerin onayını aldıktan sonra çalışmalara başlamıştı. Ancak, mantolama çalışmalarında görev yapan işçilerin, alınması gereken iş güvenliği önlemleri uygulamadığı görüldü. Kurulan iskelede, güvenlik kemerini takmadan, baret yerine başlarına ters taktıkları şapkaları kullanan ve en üst kattaki iskelede birbirleriyle şakalaşan işçilerin adeta ölüme meydan okurcasına çalışmaları dikkat çekti.
 
Şirket yöneticisi, firma olarak çalışma yapılan yerde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını belirterek, denetimlerinin müfettişler tarafından düzenli olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.
 
İş Güvenliği Uzmanı’nın da çalışmaları kontrol ettiğini açıklayan yönetici, ‘Biz gerekli eğitimleri verdik, önlemlerimizi aldık. 24 saat adamın başında duramam. İşçiler demirlere çarpan baretleri yüzünden sıkıntı yaşıyorlar. Bu yüzden baretlerini takmamış olabilirler. Gerekirse önlem almadan çalışan işçileri çıkartmak zorunda kalacağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X