Ayrandan sonra milli içeceğimiz üzüm suyu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, içeriği belli olmayan içeceklere tepki göstererek, “Ayrandan sonra milli içeceğimiz üzüm suyu olacaktır. Kebap veya diğer yemeklerin yanında ayran ve üzüm suyu ikram edilsin” dedi.

Ayrandan sonra milli içeceğimiz üzüm suyu

Fakıbaba, dün Manisa’da tarımla ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Damızlık Hayvan Tesisleri’nde kendisine üzüm suyu ikram edilince Fakıbaba, üzüm suyunun lokantalarda yemekle ikram edilmesi gerektiğini kaydetti. Ayran kadar üzüm suyunun da milli içecek olduğunu belirten Fakıbaba, ”Üzüm suyunda hiçbir katkı maddesi yok. Tadı çok güzel ve doğal. Çok kızdığım şey, içeriği belli olmayan ne olduğu bilinmeyen özellikle dışarıdan getirilen ürünler. Mis gibi bizim ürettiğimiz kendi içeceklerimiz varken başka içecek içmek, sadece marka olması beni çok rahatsız ediyor. Ayrandan sonra milli içeceğimiz bu olacaktır. Samimi olarak söylüyorum. Kebap veya diğer yemeklerin yanında ayran ve üzüm suyu ikram edilsin’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X