Ayrık dişlere bonding çözümü

Dişler arasındaki boşlukların bonding yöntemi ile düzeltildiğini belirten Diş hekimi Tankut Seber, dişlerin estetik dolguyla uzatıp ya da aralıkları kapatılarak kişinin kendilerine özgü gülüşü tasarlayabildiğini söyledi.

Ayrık dişlere bonding çözümü

Seber, yöntemin kompozit rezin maddesi kullanılarak, dişlerdeki kalıcı renk bozukluklarını gidermek, dişler arası boşlukları kapatmak ve dişlerde şekil değişikliği yapmak olduğunu belirtti.

 

Bütün yaş gruplarına Bonding işleminin uygulanabileceğini anlatan uygulama sonrası dikkat edilecek noktalara değinen Seber, şunları aktardı: ‘Bonding Yöntemi, estetik diş hekimliği konusunda yetkin olan bir kişi tarafından yapıldığında gayet doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Dişlere ve diş etlerine hiçbir zararı olmayan tam aksine kişiye hem estetik hem fonksiyonel hem de ekonomik olarak katkı sağlayan Bonding Yöntemi sayesinde dişleri estetik dolgu vasıtasıyla uzatıp ya da aralıkları kapatarak kişinin kendilerine özgü gülüş tasarımını da yapabiliyoruz.’

 

DİŞLERE NAZİK DAVRANIN

Hemen hemen bütün yaş gruplarına Bonding işleminin uygulanabileceğini anlatan uygulama sonrası dikkat edilecek noktalara değinen Seber, ‘Kompozit rezin doğal diş kadar kuvvetli değildir. Bu nedenle dişlerimize nazik davranmalı,sert cisimleri (fındık, fıstık gibi) dişimizle kırmamalı, tırnak yeme kalem ısırma gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekmektedir. Bu dolguların uygulandığı dişlerin bakımı da doğal dişler ile aynıdır. Doğru fırçalama ve diş ipi kullanımı ile dolguların uygulandığı dişlerin temizliğini yapabilirsiniz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X