Ayvalık’ı da dolu ve hortum vurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde dün akşam saatlerinde hortum, dolu ve şiddetli yağışın etkili oldu. Birçok çatı uçtu, ağaçlar devrildi, tekneler alabora oldu. İlçede oluşan tahribat gün aydınlanınca daha net ortaya çıktı.

Ayvalık’ı da dolu ve hortum vurdu

Ayvalık’ın Sarımsaklı mevkiinde dün saat 21.00 sıralarında şiddetli yağış sırasında meydana gelen hortum nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi.

Hortumun zarar verdiği bölgede enerji nakil hatları da zarar görünce elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından bölgeye yeniden enerji verilebildi.

Ağaçlar devrildi, tekneler ters döndü

Çamlık koyunda kıyıya bağlı 15 tekne alabora oldu. Aynı bölgede bulunan Paşalimanı mevkisinde de hortum yaklaşık 30 ağacı devirdi.

Ölen veya yaralananın olmadığı şiddetli yağış, dolu ve hortum sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Ayvalık Belediyesi ekipleri yola uçan çatı parçalarını kaldırmak için çalışmalara başladı.

AFAD ekipleri de hasar tespit çalışması başlattı.

Tahribat gün aydınlanınca ortaya çıktı

Gün aydınlandığında hortum ve şiddetli rüzgarın bıraktığı hasarı yerinde inceleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yaşanan afet nedeniyle tüm ilçe halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sarımsaklı’da yaşayan Mahmut Aydın ise “Dün akşam yağmur yağarken, bir anda oluşan hortum karşımızda bulunan evin çatısını, olduğu gibi bizim apartmanın üzerine indirdi. O anda elektrik nakil hatları koptu. Gece saat 04.00’e kadar bölgemizde elektrik yoktu” dedi.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X