Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmada Ermenistan ordusundan 4, Azerbaycan ordusundan 1 asker hayatını kaybetti.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, temas hattında Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine saldırı girişimi sonrasında ağır ve kanlı çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan mevzilerinin 82 milimetrelik havan toplarıyla ateşe tutulduğu ve ateş sonrasında Elşen Memmedov isimli bir askerin şehit olduğu açıklandı. Açıklamada ayrıca, üç askerin de şarapnel parçası isabet etmesi sonucu yaralandıkları kaydedildi. Yaralıların hastanede tedavi altına alındıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Gelişme üzerine Azerbaycan ordusunun da karşılık olarak Ermenistan mevzilerini top atışına tuttuğu ve 4 Ermeni askerinin öldüğü, 16 askerin de yaralandığını bildirdi.

Azerbaycan ordusunun temas hattında kontrolü tam olarak elinde bulundurduğu belirtilen açıklamada, düşmanın tüm saldırı girişimlerine daha ağır silahlarla karşılık verileceği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X