Azerbaycan Hemreylik Günü coşkuyla kutlandı

Uludağ Üniversitesi, Bursa Türk Ocakları ve Bursa Azerbaycan Kültür Derneği’nin ortaklığında düzenlenen 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik Günü, coşkuyla kutlandı. 

Azerbaycan Hemreylik Günü coşkuyla kutlandı

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe üniversite yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Bursa Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Bursa Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Handan Askeran Ton da hazır bulundu.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Azerbaycan ve Türkiye halklarının bir olduğuna işaret etti. 

Bursa Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı ise Türk ve Azerilerin yıllar boyu iki ayrı millet gibi kabul edildiklerini kaydetti. Oğuz Boyu’ndan gelen iki büyük grubun iki ayrı yerde yaşamasına rağmen kardeş halk olmadıkları, aynı halk olduklarının altını çizen Prof. Dr. Selçuk Kırlı; “İsimlerimiz farklı farklı çağrılabilir. Farklı coğrafyalardayız ancak aynı soydanız” dedi.

Bursa Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Handan Askeran Ton da her 31 Aralık tarihinde Dünya Azerbaycan Hemreylik Günü’nün kutlandığını açıkladı. 25 yıldır dünyanın her yerinde yaşayan 50 milyon Azeri’nin bu günü kutladığını söyleyen Handan Askeran Ton, “Bu bayramın en ortak ideali kuşkusuz ki parçalanmış Azerbaycan topraklarının yeniden birleşmesidir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X