Azerbaycanlı kadınları iş vaadiyle erkeklere pazarladılar!

Adana polisi, Azerbaycan ve Kırgızistan’da ekonomik sıkıntıya düşen kadınları iş vaadiyle Türkiye’ye getirip zorla fuhuş yaptıran 2’si yabancı uyruklu kadın 8 kişiyi gözaltına alıken, 3 kadın da kurtarıldı.

Azerbaycanlı kadınları iş vaadiyle erkeklere pazarladılar!

Merkez Seyhan İlçesi’nde 2 emlak şirketinin bazı çalışanlarının ellerinde bulunan daireleri günlük ve saatlik olarak fuhuş şebekesine kiraladıklarını belirleyen polis, çalışma başlattı.

Polisin takibe aldığı Azerbaycanlı Habbat B. (42) ve Kırgızistanlı Aysulu B.’nin (35) iş bulma vaadiyle kendi ülkelerinden Türkiye’ye çağırdıkları kadınların pasaportlarına el koydukları ve zorla fuhuş yaptırdıklarını anlaşıldı. Emlak şirketi çalışanlarının da şebekenin tuzağa düşürdüğü kadınlara ellerindeki daireleri günlük ve saatlik olarak kiraya verip yer temin ettiklerini ortaya çıkaran polis, 2 aylık çalışmasını tamamlayarak harekete geçti.

Müşteri görünümündeki polisler, fuhuş şebekesi ile bağlantı kurdu. Yabancı uyruklu kadınlarla birlikte olmak istediklerini söyleyen polisler, 3 kadın için 800 liraya anlaşma yaptı. Buluşma noktası olarak bildirilen eve giden ekipler, Azerbaycanlı R.O. (30), M.H. (38) ve Kırgızistanlı Z.T.’yi (27) kurtardı. 

Kadınları pazarlayan Habbat B. ve Aysulu B. ile fuhuş şebekesi liderleri Ali T. (36), uzman çavuşluktan atıldığı belirlenen Yakup Ö. (47), emlak komisyoncuları Şadi K. (37), Cengiz D. (38), taksici Ömer A. (60) ve Nurcan V.’yi de (37) gözaltına aldı.

Fuhuş batağına vatandaşı Habbat B. yüzünden düştüğünü anlatan Azerbaycanlı R.O., “Habbat ile sosyal medya üzerinden tanıştık. 2 çocuğuma bakmak zorundaydım. Beni Türkiye’ye davet etti, iş bulabileceğini söyledi. Ben de geldim, pasaportuma el koydular. Önce zorla, sonra da kendi isteğimle fuhuş yapmaya başladım” diye ifade verdi.

Kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığını ileri süren 3 kadın sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Gözaltına alınan 8 şüpheli ise ‘İnsan ticareti yapmak, çıkar amaçlı fuhuş şebekesi kurmak ve fuhuş için yer temin etmek’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X