Azeri vekilden HDP’li bakana sert tepki

Koalisyon hükümetinde AB Bakanı olarak görev alan HDP’li Ali Haydar Konca’nın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva sert tepki gösterdi.

Azeri vekilden HDP’li bakana sert tepki

AB Bakanı Konca’nın ‘Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor’ şeklindeki açıklamaya Paşayeva, söylenecek bir sözün kalmadığını ifade ederek, ‘Konca’ya sormak gerekir herkes dediğinde kimi kastediyorsun. Çünkü Türkiye’nin kabul etmediği sözde soykırım hakkında ‘herkes kabul ediyor’ ifadesi çok ağır bir suçlamadır. Biz de kabul etmiyoruz ve Konca’nın bizim yerimize de söz hakkı yok. Türkiye ve Azerbaycan tarihçileri, aydınları, diaspora kuruluşları tüm dünyada iş yaparak böyle bir soykırım ve katliamın olmadığı konusunda tarihi gerçekleri dünyaya ulaştırmak için çalışıyor.  Gazeteciler Konca’dan Ermenistan’ın işlediği Hocalı Soykırımı hakkında neden konuşmadığını, tüm dünyanın gözleri önünde yapılmış bu katliamı kabul edip etmediğini, Dağlık Karabağ sorunu ile de ilgili görüşlerini sorsa iyi olur. Cevaplarını çok merak ediyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X