Azez’de bombalı araçla saldırı

Suriye’de Halep’in Azez ilçesindeki yerel mahkemeyi hedef alan bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda en az 60 kişi yaşamını yitirdi, 50’den fazla yaralı var.

Azez’de bombalı araçla saldırı

Suriye’nin Halep kenti Azez ilçesindeki bir yerel mahkeme, bombalı saldırının hedefi oldu. Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. 

Sivil savunma yetkilisi İyad Şeyh Razuk’un verdiği bilgiye göre, muhaliflerin kontrolündeki ilçenin merkezindeki yerel mahkemenin yakınlarında bomba yüklü araç infilak etti. Razuk, saldırı bölgesinde büyük tahribat oluştuğunu, yaralıların ilçedeki hastanelere kaldırıldığını belirtti. İlçedeki hastanede görev yapan Doktor Ebu Hasan ise, saldırıda en az 60 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50’den fazla sivilin de yaralandığını kaydetti.

Azez’deki bombalı saldırıda yaralanan 23 Suriyelinin Öncüpınar Sınır Kapısı’na getirildiği belirtildi.  Yarılıların burada hazır bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği kaydedildi. Hastaneye şu ana kadar getirilen yaralı sayısının 23 olduğu ve yaralılardan birinin kurtarılamadığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X