Aziz Sancar Nobel Ödülü’nü aldı

Türk Profesör Aziz Sancar, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen törenle Nobel Kimya Ödülü’nü İsveç Kralı 16’ıncı Gustaf’ın elinden aldı.

Aziz Sancar Nobel Ödülü’nü aldı

2015 Nobel Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen törende Nobel Barış Ödülü Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’ne takdim edilmişti. İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen törende ise Türk Profesör Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’nü aldı.

Stockholm Konser Salonu’nda düzenlenen törene Kraliyet Ailesi de katıldı. Açılış konuşmasının yapıldığı törende yapılan kısa bir müzik dinletisinin ardından ödüllerin verilmesine geçildi. Nobel Kimya Ödülü’nün sahiplerine takdim edilmesinden önce yapılan konuşmada, DNA’yı dokunulmaz kılan bazı noktalar olduğu, DNA’ya yapılan zararların devamlı olarak onarıldığı ve Nobel Kimya Ödülünü kazananların da bu yönde çalışma yapan bilim insanları olduğu vurgulandı.

Konuşmanın ardından Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Aziz Sancar, Tomas Lindahl ve Paul Modrich ödülünü İsveç Kralı 16’ıncı Gustaf’ın elinden aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X