Aziz Sancar’a havalimanında büyük sürpriz!

Nobel ödüllü bilimadamı Aziz Sancar, ABD’ye geri döndü. Ailesi, öğretim üyesi ve öğrencilerin uğurladığı Aziz Sancar’a havaalanında bir de sürpriz yapıldı.

Aziz Sancar’a havalimanında büyük sürpriz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı Çankaya Köşkü’ndeki kahvaltıda ağırladı.

Kahvaltıya Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile Sancar’ın eşi Esta Gwendolyn Sancar ve kızı Rose Lorraine Peifer da katıldı.

Aziz Sancar, THY uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a geldi.

 

Aziz Sancar’ı Ankara’dan gelişinde Sancar ailesinin fertleri karşıladı.

Sancar, emekli Tuğgeneral olan en büyük ağabeyi Kenan Sancar’ın elini öperken diğer aile üyeleriyle de kucaklaştı.

Mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni temsilen Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ile bir grup öğrenci de Aziz Sancar’ı uğurlamaya geldi. Alkaç, Aziz Sancar’ı başarısından dolayı kutladı.

Aziz Sancar’ın mezun olduğu yıla ait fotoğrafı ile ders bilgilerinin olduğu bir dosyayı bilimadamına hediye edildi.

Sancar,  fotoğrafla ilgili olarak “Gençliğimi gördüm. İstanbul’da geçirdiğim güzel günler, arkadaşlarımı hatırlattı. Biraz nostalji var. Fakat öğrenciler hocalar takdir ettikleri için ayrıca sevindim. İnşallah mayıs ayında Türkiye’ye tekrar geldiğimde onları İstanbul Tıp Fakültesi’nde ziyaret ederim“ dedi. 

Aziz Sancar, daha sonra ABD’nin Chicago kentine hareket etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X