Aziz Yıldırım: ‘Sarı-lacivert duvara çarptılar’

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün resmi yayın organına 15 Temmuz darbe girişimi ve 3 Temmuz sürecine dair önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, darbe girişiminin 3 Temmuz sürecindeki haklılıklarını ortaya koyduğunu vurguladı.

Aziz Yıldırım: ‘Sarı-lacivert duvara çarptılar’

15 Temmuz darbe girişimi ve 3 Temmuz sürecine dair önemli açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “15 Temmuz gecesi kendisini deşifre eden bu illegal yapı bizim sözde şike yargılamaları esnasında her vesile ile kullandığımız “Ne şikesi memleket elden gidiyor” ifadesindeki, memleketi ele geçirmeye çalışan illegal yapının ta kendisiydi. Fenerbahçe camiası o gün olduğu gibi bugün de FETÖ/PYD diye adlandırılan bu yapıyla mücadelesini sürdürmektedir.” dedi.

 

Yıldırım, Fenerbahçe dergisine yazdığı başyazısında, Fetullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimini kaleme aldı.

 

Örgütün sinsi bir yapılanma ile önemli birimlere sızdığını hatırlatan Yıldırım, “Bu dönemde Türk sporunun en önemli çınarı Fenerbahçe’ye ve onun başkan ve yöneticilerine şike iftirasının atılması ile Gazi Mustafa Kemal’in ordusunun terör örgütü; onun Genelkurmay Başkanı, generalleri ve askerlerinin de terör örgütü mensubu olarak suçlanması arasında aslında pek bir fark yoktu.” diye konuştu.

 

Aziz Yıldırım, yazısında 15 Temmuz’da şehit olanların ailelerine başsağlığı dileyerek, “3 Temmuz 2011 gününden beri ısrarla dillendirdiğimiz üzere Fenerbahçe ele geçirilemeyen son kaledir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Atatürk’ün belirlediği kuruluş ilkelerine hep bağlı kaldı ki bu ilkelerden hiçbir şekilde ayrılmadık. Bunun içindir ki FETÖ/PYD, en güçlü olduğu dönemde, Semih Çetin Paşa’nın da isabetle tesbit ettiği üzere sarı lacivert bir duvara çarpmış, durmak ve gerilemek zorunda kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X