Aziziye’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü Aziziye İlçesinde coşkuyla kutlandı. Ilıca Orhan Tavlı Stadyumu’nda düzenl…

Aziziye’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü Aziziye İlçesinde coşkuyla kutlandı. Ilıca Orhan Tavlı Stadyumu’nda düzenlenen “Gençler Bayramını Ecdadının Sporları ile Kutluyorlar” temalı Orta Asya’dan günümüze Türk sporlarının örneklendirildiği programa; Kaymakamımız Zafer Öz, İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Spor Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ilıca İdman Ocağı Atlı Spor Kulübü, Erzurum Spor Lisesi, Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi, Ilıca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Emel Çatal Anadolu Lisesi geçit töreninin ardından Söğütlü Ortaokulu folklor ekibi Erzurum barlarından örnekler sundu. Daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi Mehter Marşlarıyla programa renk kattı. Erzurum Spor Lisesi, Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi, Ilıca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Emel Çatal Anadolu Lisesi öğrencileri ata sporlarından olan Tomak, Tuluk, Matrak, Tepük, Geleneksel Okçuluk, Güreş, Alay Topu, Çögen oyunlarından örnekler sundu. Program Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü minikler jimnastik gösterisi ile sona erdi. Program sonunda Kaymakam Zafer Öz ve İlçe Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, geleneksel ve modern ok atışları yaptı. Kaymakamımız Öz, ecdadımızın tarihi mirasına sahip çıkma adına düzenlenen anlamlı kutlama programının hazırlanmasında emeği olan İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Spor Lisesi’ne, Milli Eğitim camiasına ve öğrencilere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X