Aziziye’de Renkli 19 Mayıs Programı

Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Proğramı kapsamında ‘Gençler Bayramını Ecdadının Sporl…

Aziziye’de Renkli 19 Mayıs Programı

Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Proğramı kapsamında ‘Gençler Bayramını Ecdadının Sporları ile Kutluyor’ temalı Orta Asya’dan günümüze Türk Sporlarını Aziziye Orhan Tavlı Stadyumunda halka açık olarak sergiledi. Yapılan etkinlik Aziziye ilçesi halkı tarafından büyük beğeni toplardı. Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program protokol konuşmaları ile devam etti. Daha sonra Söğütlü Ortaokulu folklor ekibi Erzurum Barlarından örnekler sundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi Mehter Marşlarıyla programa renk kattı. Erzurum Spor Lisesi, Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi, Ilıca İmam Hatip Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Emel Çatal Anadolu Lisesi öğrencileri ata Sporlarından olan Tomak, Tuluk, Matrak, Tepük, Geleneksel Okçuluk, Güreş, Alay Topu, Çögen oyunlarından örnekler sundu. Program Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü minikler jimnastik gösterisi ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X