Azrail yollarda

Türkiye bir bayrama daha “yollarda toplu ölüm” haberleriyle giriyor. Son 2 günde 4 büyük kazayla kan gölüne dönen karayolları 16 kişiye mezar oldu, 79 kişi de yaralandı.

Azrail yollarda

Ramazan Bayramı öncesinde yollar yine kan gölüne döndü. Son 2 günde toplu ölümlerin yaşandığı sadece 3 kazada 16 kişi öldü, 40’tan fazla kişi de yaralandı. Gaziantep’te önceki gün memleketlerine giden işçileri taşıyan kamyonette 3 kişi ölmüş ve 9 kişi yaralanmış, Çorum’da ise iki aracın çarpışması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmişti. Dün de Bolu’da 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve 40 kişinin yaralandığı otobüs kazası, bayram öncesi yürekleri dağladı. Çorum’da ise bir başka otobüs kazasında dün 1 yolcu öldü ve 30 yolcu yaralandı.

2 OTOBÜS ARKA ARKAYA

Bolu’daki kaza dün sabah saat 04.15 sıralarında TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiinde meydana geldi. Niğde’den İstanbul’a giden 68 DK 464 plakalı otobüsün sürücüsü Tuncay Sütçü, yağıştan kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Bariyerlere çarptıktan sonra devrilen otobüsün hemen arkasında Ordu-İstanbul seferini yapan 34 ZZ 5974 plakalı otobüsün sürücüsü ise kazayı fark edince ani fren yaptı. Şoförün kontrolünü yitirdiği bu otobüs de kayarak, çelik bariyerlere çaptı ve beton bariyerlerin üzerine çıktı. Zincirleme kazada ilk otobüsün sürücüsü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya, yolcular Aycan Efkan, Şahin Kanak, Ahmet Polat, Adem Kılıç ve Gülay Akarsu yaşamını yitirdi. Çoğu devrilen ilk otobüste olmak üzere her iki otobüstekilerden 40 kişi yaralandı. 

LASTİKLER SAĞLAM ÇIKTI

Bolu Dağı geçişindeki kaza nedeniyle TEM’in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, yaralıların tedavisi için hastanelerde acil durum ilan edildi, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bu arada, yolda kayarak devrilen otobüsün lastiklerini inceleyen trafik ekipleri, lastik diş derinliğini ölçen aletle yaptığı testte, yasal ölçülere uygun olan 2,5 milimetrelik derinliği tespit etti. Kazanın lastiklerden kaynaklanmadığı anlaşıldı. Kaza nedeniyle kapanan yol, 7 saat sonra trafiğe açıldı.

YİNE OTOBÜS DEVRİLDİ: BİR ÖLÜ 30 YARALI

Bir başka kazada ise Çorum’dan Ankara’ya giden İlyas Akman yönetimindeki 19 KK 385 plakalı yolcu otobüsü, Sungurlu ilçesine 4 kilometre kala kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Büyük panik yaşayan otobüs yolcuları, diğer araç sürücülerinin de yardımıyla camları kırarak dışarı çıkmaya çalıştı. Kazada Mustafa Özel (29) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 30 yolcu ise hastanede tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 3 yaralı da ilk müdahalenin ardından Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 

‘BENİ BIRAKIN, MERT’İ ÇIKARIN’

 

Zonguldak Ereğli’de sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği hafif ticari araç önce refüje, ardından park halindeki TIR’a çarptı. 17 yaşındaki Taha Mert Özer’in öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kazada kardeşinin son nefesini verdiğinden habersiz sürücü 23 yaşındaki Merve Özer, “Ya ben çıkarım. Mert’e bakın, bir sağlıkçı yok mu yalvarıyorum. Mert’i çekin” diye feryat etti. İtfaiye görevlileri tarafından araçtan çıkarılan Taha Mert Özer’in cesedi morga götürülürken, kaza yerine gelen anne Satı Özer sinir krizleri geçirdi. Yaralı baba Ali İhsan Özer ile kızı Merve özer’in tedavileri ise sürüyor.

YOLLARDA ADIM BAŞI POLİS

Trafik kazalarının yoğun yaşandığı güzergahlarda Ramazan Bayramı boyunca her 10 kilometreye bir polis ekibi yerleştirilecek. Otobüslere yolcu olarak binecek polisler de denetleme yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bayramda vatandaşın güvenli seyahat etmesi için tedbirleri artırdı. Emniyet, kazaların çok olduğu güzergahlar belirlenerek, her 10 kilometreye resmi veya sivil polis ekibi yerleştirilmesini planladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Diyarbakır’a yakın çevre illerin yol güzergahlarında helikopter ile denetleme yapılacak. Trafik tedbirlerini yerinde denetlemek üzere merkezden ekip ve personel de görevlendirildi. 

OTOBÜSLERE SİVİL POLİS

Otobüslere yolcu olarak binecek polisler, bindikleri aracın sürücüsünü, güzergahtaki ekip ve diğer araçları denetleyecek. Toplu taşıma araçları, terminallerde ve güzergahlarda denetlenerek, yetkisiz korsan yolcu taşıma faaliyetlerine izin verilmeyecek.

AĞIR VASITALARA YASAK

Ağırlık ve boyutları bakımından karayolunda taşıma yapması özel izne bağlı olan araçların 16-19 Temmuz arasında trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek. 

CAMİDE HUTBE, CEPTE MESAJ

Diyanet İşleri Başkanlığınca, cuma ve bayram namazlarında okunacak hutbelerde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapılacak. GSM operatörleri kendi abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X