B Grubu’nda hangi teknik adam sürpriz yapar?

EURO 2020 B Grubu’da mücadele edecek takımların teknik adamları arasında tecrübeliler de var ilk kez vitrine çıkacak olanlar da…

B Grubu’nda hangi teknik adam sürpriz yapar?

B Grubu’ndaki takımların teknik adamlarını tanıyalım…

 

 

Roberto Martinez;
Yıldızı sürekli parlıyor

Marc Wilmots’un görevine son verilmesinin ardından 2016’da Belçika’yı çalıştırmaya başlayan genç teknik adam, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde de grubunda 10 maçta 9 galibiyet ve 1 beraberlik alarak namağlup unvanıyla finallere katılmaya hak kazanmıştı. Ülkesini, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine de elemele maçlarının tümünü kazanarak taşıdı… Takımı gibi kendisi de oldukça formda… Martinez, Milli takımın başına geçmeden önce Swansea City, Wigan ve Everton’ı çalıştırmıştı…

Kasper Hjulmand;
Tepkilere rağmen göreve geldi

Pandemi nedeniyle bu yıla ertelenen EURO 2020 Danimarka Milli Takımı’nda da bir değişime neden oldu… Takımı finallere taşıyan Aage Hareide’in sözleşmesi geçen yıl bittiği için takımın başına eski Milli futbolculardan Emre Mor’u FC Nordsjaelland takımında yetiştiren Kasper Hjulmand 1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle getirildi. Bu karar, Danimarka’da tepkilere de neden oldu. Şu ana kadar Danimarka ile 10 maça çıkan Hjulmand bu maçlarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

 

 

Markku Kanerva;
Ülkesine bir ilk yaşattı

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak olan Finlandiya’nın başında Markku Kanerva yer alıyor… Uzun yıllar milli takımda yardımcılık yapan Kanerva, 2016’dan bu yana teknik direktörlük koltuğunda oturuyor. FIFA sıralamasında 54. sırada olan Finliler, Kanerva yönetiminde Çek Cumhuriyeti’nden sonra finallere adını yazdırdı… Finlandiya, eleme gruplarında en fazla gol yiyen ikinci takım.

Stanislav Cherchesov;
Turnuva tecrübesi var

2016’dan bu yana Rusya’yı çalıştıran Cherchesov şu ana kadar takımıyla Konfederasyon Kupası ve 2018 Dünya Kupası’nda mücadele etti. Rusya, EURO 2020 Elemeleri’nde 8 galibiyet ve 2 yenilgi aldı. Ev sahibi oldukları son Dünya Kupası finallerinde ise çeyrek finale kadar gelme başarısını göstermişlerdi. İspanya’yı eleme başarısı göstermiş Rusların günlerinde olduğunda her şeyi yapabileceklerini unutmamak lazım.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X