‘Baba, şehitler ölmez’

PKK’nın Siirt merkezdeki hücre evlerine önceki gün yapılan baskında şehit olan polis Yalçın Yamaner (39), Siirt’te düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı.

‘Baba, şehitler ölmez’

İlk törene katılan binlerce Siirtli terör örgütü PKK’ya lanet yağdırırken, şehidin 9 yaşındaki kızı Begüm’ün babasının tabutuna koşup “şehitler ölmez” diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Şehidin eşi Hacer Yamaner ve diğer kızı Betül (7) de gözyaşlarına boğuldu. Aynı hücre evi baskınında yaralanan polisler de şehit silah arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Siirtli vatandaşların “Kahrolsun PKK” ve “Vatan sana canım feda, şehitler ölmez” sloganları eşliğinde cenaze Ordu’ya gönderilerek, Altınordu ilçesinde toprağa verildi.

O ev cephanelik çıktı

Siirt’teki PKK hücre evleri baskınında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 4 roketatar, 35 anti tank roket başlığı, 13 anti personel roket başlığı, 3 bixi ağır makineli silah, 828 bixi fişeği, 36 roketatar sevk motoru, bir M16 uzun namlulu silah, 5 el bombası, 21 kalaşnikof tüfek, çok sayıda şanjör ve fişeğe el kondu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X