‘Babacan’ rekor fiyata satıldı

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde kurban pazarında satışa sunulan 1 ton 700 kilogramlık boğa, 25 bin liradan alıcı buldu.

‘Babacan’ rekor fiyata satıldı

Yunuseli Mahallesi’nde kurulan kurban pazarına Özcan Bulut tarafından Muş’un Korkut ilçesinden getirilen “Babacan” adlı boğa, iri yapısıyla vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

 

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıldır hayvancılıkla uğraştığını, Bursa’ya 40 büyükbaş kurbanlık getirdiğini belirtti.

 

Kurbanlıkların arasında 1 ton 700 kilogramlık boğanın da bulunduğunu ifade eden Bulut, “Babacan, 3 yaşında. İlk defa bu kadar cüsseli bir hayvan yetiştirdim. Babacan’ı 25 bin liradan sattık.” dedi.

 

Hayvanları yonca samanı ve kırma arpayla beslediklerini anlatan Bulut, “Tabii Babacan’a biraz özen gösterdik. Özen göstermeseydik bu hale gelmezdi. Hayvanları 1,5 yıl yaylalara bırakıyoruz, daha sonra ahırlara alıp besliyoruz. Pazara kurbanlık almaya gelenler Babacan’ı gördüklerinde önce şaşırıyor daha sonra da ‘maşallah’ diyor.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X