Babalar Günü’nden beklenti büyük

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu hafta sonu kutlanacak Babalar Günü dolayısıyla yapılacak harcamaların tutarının 5 milyar lirayı bulmasının beklendiğini belirtti.

Babalar Günü’nden beklenti büyük

Palandöken yaptığı açıklamada, özel günler ve bayramların piyasanın canlanmasına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Babalar Günü’nde yapılacak harcamalarla, çocuklara alınacak karne hediyeleri için yapılacak harcamaların piyasanın canlanmasına neden olacağına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: ”Geçen yıl Sevgililer Günü için harcanan para, nakit alımlar hariç 5 milyar 626 milyon lira, Anneler Günü’nde 5 milyar 782 milyon lira olmuştu. Babalar Günü’nde ise 4,5 milyar liraya yaklaşan harcamanın bu yıl 5 milyar lirayı bulması bekleniyor. Babalar Günü ile çocuklarımızın karne günü birleşince harcamalar diğer özel günleri geçebilir.”

ORTALAMA 122 LİRA

Vatandaşların yapacakları harcamaların, elektronik ve giyim-aksesuar sektörlerinde özellikle hareketlilik yaşatacağını anlatan Palandöken, ”Bu hafta sonu satışların normal günlere göre daha canlı geçmesini bekleyen esnafta, her keseye göre bir hediye bulunuyor” dedi. Babalar Günü’nde yapılan harcamaların 4’te 1’inin elektronik eşya ve telekomünikasyon sektöründen yapılan alışverişlerden oluşturduğuna dikkati çeken Palandöken, en çok Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nde kaydedilen harcamanın ortalama 122 lira olduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X