Babalar Günü’nden beklenti büyük

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Babalar Günü’nde yapılacak harcamaların piyasanın canlanmasına neden olacağını ifade ederek, harcama tutarının 1,5 milyar lirayı aşmasının beklendiğini belirtti.

Babalar Günü’nden beklenti büyük

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Babalar Günü dolayısıyla başta giyim ve elektronik olmak üzere birçok sektörde yoğun alışveriş yapılacağını vurguladı. 

Babalar Günü’nün en fazla alışveriş yapılan özel gün haline geldiğini dile getiren Palandöken, 2013’te 1 milyar lirayı bulan harcamaların, 2014’te 1,5 milyar liraya yaklaştığını, bu sene ise harcama tutarının 1,5 milyar lirayı aşmasının beklendiğini kaydetti.

MARMARA İLK SIRADA

”Vatandaşların yapacakları harcamalarla başta giyim ve elektronik sektörlerinde hareketlilik yaşatacak. Herkesin bütçesine uygun bir hediye almasının beklendiği bu günde esnafımız tüm hazırlıklarını yaptı” ifadesini kullanan Palandöken, hafta sonu satışların normal günlere göre daha canlı geçmesinin beklendiğine işaret etti. 

Her keseye uygun bir hediyenin bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, Babalar Günü dolayısıyla yapılan harcamaların 4’te 1’inin elektronik eşya ve telekomünikasyon sektöründe gerçekleştiğini, en çok alışverişin de Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nde yapıldığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X