‘Babam kahramandı’

Tunceli’deki helikopter kazasında şehit olan pilot babasının bir kahraman olduğunu söyleyen üniversiteli Barış Karsavuranoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na uzun süre sarılarak, “Babam sizi çok severdi” diye gözyaşı döktü.

‘Babam kahramandı’

Tunceli Pülümür’deki helikopter kazasında şehit olan 7 polis, 1 astsubay, 1 hakim ve 3 mürettebat memleketlerinde toprağa verildi.

12 şehitten emekli Albay Pilot Dilaver Karsavuranoğlu için Çankırı Şabanözü’ne bağlı Karahacı Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin eşi Gülşen Karsavuranoğlu, üniversiteli çocukları Barış ve Onur, şehidin annesi Gülhanim ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NA SARILDI…

Cenaze namazı köydeki camide kılınırken, Şehit pilot Karsavuranoğlu’nun yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babasının asker şapkasını takan oğlu Barış Karsavuranoğlu, ayakta durmakta güçlük çekerken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na taziye dileği sırasında uzun süre sarılarak, “Babam sizi çok severdi” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kayınpederi Akman Caferoğlu, cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek, damadının bir kahraman olduğunu, çok can kurtardığını, herkesin damadıyla birlikte tüm şehitlere dua etmesini istedi.

“BENİM BABAM KAHRAMANDI…”

Şehidin oğlu Barış Karsavuranoğlu, babasının bir kahraman olduğunu belirterek, “Benim babam polis oldu, jandarma oldu, karacı oldu, havacı oldu. Ayağı yere basamadan öldü benim babam. O ölmedi, şehit oldu. Benim babam bir kahramandı. Son kez sizden tek ricam benim babamı alkışlayın, herkes babamı alkışlasın” dedi.  Cenaze töreninde bulunanlar Barış Karsavuranoğlu’nun isteğini yerine getirerek alkış tuttu. Amcası Alican Karsavuranoğlu ile birlikte asker selamı veren Barış Karsavuranoğlu, tören mangası ile birlikte babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz vererek mezarlığa kadar eşlik etti. Şehidin cenazesi Karahacı Köyü mezarlığında toprağa verildi.

15 TEMMUZ SONRASI SÖZLEŞMELİ GÖREV…

Ankara’nın Yenimahalle İlçesi Batıkent’te semtinde oturan şehit Pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldu. Karsavuranoğlu, darbe sonrası sözleşmeli olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nde pilot olarak göreve başladı. Yakınları, referandum dolayısıyla son günlerde yoğun bir çalışma temposuyla Elazığ, Batman, Tunceli’de görevde kaldığı için Ankara’daki ailesinin yanına bir süredir gelemediğini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X