‘Babamın Kanatları seyirciyle buluşmalı’

Nilüfer’de gösterime giren bol ödüllü “Babamın Kanatları”, işçilerin dramatik hayatlarını gözler önüne seriyor. 7 Aralık’ta Bursa’ya gelecek olan yönetmen Kıvanç Sezer, “Özel gösterimler yapmak istiyoruz. Filmimiz daha çok seyirciyle buluşmalı” diyor.

‘Babamın Kanatları seyirciyle buluşmalı’

Başka Sinema’yı Bursa’ya taşıyan Nilüfer Belediyesi, ödüllü filmleri Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor.

Çok sayıda ödüle layık görülen “Babamın Kanatları” adlı film de, Konak Kültürevi’nde gösterime girdi önceki gün. 7 Aralık’ta da yönetmen Kıvanç Sezer, 18.00’deki gösterimin ardından izleyicilerle film hakkında söyleşecek.  

Filmin başrollerini, Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel paylaşıyor. İlk gösterimini Çek Cumhuriyeti’nde 51. Uluslararası Karlovy Vary Film Festivali’nde yapan film, 53. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “en iyi ilk film”, “en iyi erkek oyuncu”, “en iyi yardımcı kadın oyuncu” gibi ödüllerin sahibi olmuştu.

Adana Film Festivali’nde aralarında Yılmaz Güney En İyi Film Ödülü olmak üzere çok sayıda ödüle değer görülen film, yurtdışında da büyük ilgi gördü.

Fransa Nantes Film Festivali’nde “seyirci ödülü”nü kazanan “Babamın Kanatları”, Hindistan’da da Kalküta Film Festivali’nde “en iyi yönetmen ödülü”nü elde etti.

Filmin yönetmeni Kıvanç Sezer, dramatik konusuyla dikkat çeken filmi gerçek bir olaydan esinlenerek çekmiş.

Bir edebiyat öğrencisinin inşatta çalışırken ölmesi Sezer’i hayli etkilemiş ve bunun filmini yapmaya karar vermiş. O güne dek iki kısa filmi ve belgeseli olan yönetmenin ilk filmi olacakmış bu. İşçi ölümlerinin sarsıcılığına dikkat çekmek için de kolları sıvamış Sezer.

Filmin hayattan ayrı bir gerçekliği olduğuna işaret eden Sezer, “Türkiye’nin kanayan yarasına işaret etmek istedik. Film, inşaat işçilerinin durumunu gözler önüne seriyor. 5 hafta süren çekimlerde Menderes Samancılar gibi deneyimli ismin yanında genç arkadaşlarımız da rollerinin haklarını verdi” dedi.

‘BURSA İŞÇİ KENTİ’…

Türkiye’de film çekmenin kolay olmadığını ve destek gerektirdiğinin altını çeken genç yönetmen, şunları kaydetti:

“Önemli bir meseleye değindiğimiz filmimizin yurtiçinde ve dışından çok sayıda önemli ödül alması, doğru yolda olduğumuzun işareti. Ödüller teşvik edici sonuçtu. Bu açıdan önemsiyoruz. Böyle filmler seyirciyle buluşmalı. Bursa önemli bir işçi kenti. Film bu bakımdan da önem taşıyor. Toplu gösterimlerde işçilerle bir araya gelmeli. İşçilerin hikayelerini, onların dramatik hayatlarını yansıtan bir film. Gösterimler için sendikalarla görüşmelerimiz sürüyor. Özel gösterimler yapmak istiyoruz. 15 salonda seyirci karşısındayız, ama bu artmalı. Daha çok seyirciyle buluşmalı filmimiz. Bursalı seyirciyi, Babamın Kanatları’nı izlemeye davet ediyoruz.”

Babamın Kanatları’nın konusu kısaca şöyle:

İbrahim, kanser hastalığa yakalandığını öğrenen bir inşaat işçisidir. Hayatta önem verdiği en kıymetli şey Van’da yaşayan ailesidir. Yeğeni Yusuf, amcası İbrahim’i anlamaktan çok uzak, işinde yükselme hırsıyla yanıp tutuşan bir işçidir. İbrahim bir yandan hastalığı ile uğraşırken bir yandan da inşaatında çalıştığı toplu konut şantiyesinde şartlar gitgide zorlaşmaktadır. Tüm bu karmaşanın ortasında İbrahim’in aklında tek bir soru vardır; arkasında ailesine ne bırakacak?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X