‘Baban hırsızlığa karıştı’ diyerek dolandırdılar

Bursa’da 14 yaşındaki çocuğu telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, çocuğun ailesine ait parayı ve çok sayıda altını aldı.

‘Baban hırsızlığa karıştı’ diyerek dolandırdılar

Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan F.K.D’yi (14) telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, babasının hırsızlık olayına karıştığını, şu an yanlarında olduğunu söyleyerek, olayın aydınlatılması için evlerinde bulunan altınları kendisine bildirecekleri yere bırakmasını, ne olursa olsun telefonu kapatmamasını istedi.

Bunun üzerine panikleyen F.K.D. ailesi tarafından evde saklanan 7 bin lira, 16 adet 22 ayar bilezik, 20 adet çeyrek altın, 7 adet reşat altın takılı kolye, 7 adet çeyrek altın takılı bileklik, 1 adet 22 ayar küçük çocuk bileziği, 2 adet altın küpe ve 2 adet altın yüzük buldu. F.K.D, poşete koyarak evden çıkardığı altınları, telefondaki kişinin söylediği bir çöp konteynerinin yanına bırakarak söz konusu bölgeden ayrıldı.

Eve geldiğinde babası M.D’yi gören F.K.D. yaşadıklarını anlattı. Dolandırıldıklarını anlayan baba, durumu polise bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X