Babasultan’da sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Babasultan Barajı’nda sona yaklaşıldı. Barajın sulama kısmının da tamamlanmasıyla 41 bin dekar araziye sulama suyu sağlanacak.

Babasultan’da sona yaklaşıldı

SADULLAH ORGAN

İnegöl ovasını suyla buluşturacak projenin su kaynağını, Kara Dere üzerinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 53 metre, gövde hacmi ise 1,9 milyon metreküp olan Babasultan Barajı oluşturuyor. Babasultan Barajı, İnegöl’e bağlı 12 mahallenin 31 bin 740 dekarı cazibe, 9 bin 260 dekarı da pompaj sulama olmak üzere toplam 41 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacak. Suya kavuşacak yerleşim yerleri arasında Yenice, Cerrah, Akıncılar, Edebey, Şehitler, Akhisar, Karalar, Çeltikçi, Hocaköy, İsaören, Deydinler ve Ortaköy mahalleleri bulunuyor.

YILLIK 45 MİLYON TL GELİR

Babasultan Barajı çalışmaları sürerken, en kısa zamanda hizmete alınması hedeflenen proje kapsamında toplam 121 kilometre boru döşenecek. Sulama şebekesi üzerinde 796 sanat yapısı inşa edilecek ve 133 bin metreküp kanal kazısı yapılacak. Ayrıca iş kapsamında sulama şebekesinde karayolu geçişlerinin yapılması da yer alıyor. Projenin tamamlanmasıyla dekar başına cazibeli sulamada bin 136 lira, pompajlı sulamada 906 lira olmak üzere yılda 45 milyon lira gelir artışı elde edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X