Baca temizliği felaketten korur

Bunaltıcı yaz günleri geride kaldı. Sıcaklıkların düşmesiyle doğalgaz ısıtıcıları ile sobalar ateşlenmeye hazır hale getiriliyor. Uzmanlar, üzücü olayların yaşanmaması için baca temizliğinin önemini vurguladı.

Baca temizliği felaketten korur

OKTAY KAYALAR

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin başında dikkatsizlik ve tedbirsizlik geliyor. Soğuk havalarda, zehir tüten soba ve bacalar yüzünden bu güne kadar çok ocaklar söndü. Sinsi ölümlerin hepsinde ise ihmal ve bilinçsizlik var. Özellikle Bursa’nın kabusu lodoslu havalarda hastanelerin acil servisleri zehirlenenler dolup taşıyor. Zehirlenmelerin önüne geçmek için itfaiye ekipleri, ‘baca temizliğini ihmal etmeyin’ diyerek vatandaşları uyardı. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, baca temizliğinin her yıl en az 1 kere yapılması gerektiğini hatırlatarak, mümkünse her odada havalandırma menfezi bulundurulmasını istiyor. Yetkililer baca temizliği için Büyükşehir Belediyesi’nden destek alınabileceğini belirterek ‘Basit tedbirlerin hayatımızı kurtardığını unutmayalım. Bizler kurum olarak her türlü kolaylığı sağlıyoruz’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X