Bacaklarıyla ‘Rekorlar Kitabı’na girdi

Rusya’nın Penza kentinden 29 yaşındaki Yekaterina Lisina, 1 metre 33 santimetrelik bacak boyuyla Guiness Rekorlar Kitabı’na ‘Dünyanın en uzun bacaklı kadını’ olarak adını yazdırdı. Lisina ayrıca ‘Dünyanın en uzun modeli’ unvanını kazandı.

Bacaklarıyla ‘Rekorlar Kitabı’na girdi

Rusya’nın en uzun bacaklı kadını olan Penza’dan Yekaterina Lisina, ocak ayında başvurduğu Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başardı.

İki dalda başvuru yapan Lisina, Kitap’ın 2018 yılı sayısında ‘Dünyanın en uzun bacaklı kadını’  ve ‘Dünyanın en uzun modeli’ unvanlarını kazandı.

Bacak boyu 1.33 santimetre olan Lisina’nın boyu 205.75 santimetre uzunluğunda, ayak numarası da 47.

Geçmişte Moskova bölgesinde ‘Spartak’ ve Kursk ‘Dinamo’ takımlarında basketbol oynayan Lisina, Rus milli takımında da yer almıştı.

Lisina, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda bronz, 2016 Dünya Kupası’nda gümüş madalya almış ve 2007 Avrupa şampiyonu olmuştu. Lisina 3 yıl önce basketbol kariyerini bırakıp modellik kariyerine başladı ve ailesiyle ilgilenmeye başladı.

Babasının 1.98, annesinin 1.88 santimetre uzunluğunda olduğunu belirten Lisina’nın 6 yaşında bir de oğlu var.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X