Bacaktaki güçsüzlüğü hafife almayın

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı, vücudun yükünü taşıyan disk dokusunun deforme olmasıyla boyun fıtığı probleminin ortaya çıktığını belirtti.

Bacaktaki güçsüzlüğü hafife almayın

En önemli belirtinin boyunda hissedilen şiddetli ağrı olduğunu kaydeden Büyükkınacı, “Diskin dış kısmında bulunan ve daha sert olan yapıdaki küçük yırtıklardan içteki yumuşak olan kısmın dışarı çıkması boyun fıtığı oluşumunun bir özeti. Omur yapısı bozulduğunda omurların üstünde küçük kemik çıkıntılarının meydana gelmesiyle oluşan boyun fıtığı birçok belirti vermektedir. En önemli belirti, boyunda hissedilen şiddetli ağrı. Hastalığın başlangıç aşamasında boyun ve sırt ağrısı ön plandadır. Fıtık ilerledikçe deforme olan diskin sinirlere baskı yapması sonucu kollarda, parmaklara kadar inen ağrı ve uyuşmalar meydana gelir. Hastalar direk olarak kol problemleri ile de başvurabilirler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X