Bacalarınızı temizletin

Yaklaşan kış aylarında artan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’den vatandaşlara uyarı geldi.

Bacalarınızı temizletin

Bursa’nın ‘lodos şehri’ olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Havaların soğuması nedeniyle soba kullanımları başladı.

Sevdiklerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilebilir. Temizlenmeyen bacalar, is ve dumanı çekmediği için zehirlenmelere ve yangına davetiye çıkartıyor” diye konuştu.

Kaliteli kömür kullanımı, sobaların usulüne göre yakılması, doğalgaz havalandırmalarının kapanmaması, boru ve bacaların nizami olması gerektiği vurgusunu da yapan Başkan Edebali, “Hemşehrilerimizin daha dikkatli olmasını ve karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunu hafife almamasını diliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X