Bacıbeyleri ödüllerini aldı

İnegöl Belediyesi ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği işbirliğinde bu yıl Şekibe İnsel anısına düzenlenen programla, Hayme Ana Bacıbey Ödülleri sahiplerini buldu.

Bacıbeyleri ödüllerini aldı

Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekili İnegöllü Şekibe İnsel anısına gerçekleştirilen törende, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, eski bakanlar İmren Aykut ve Işılay Saygın ve çok sayıda davetli katıldı. 

Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, proje ile ilgili bilgiler verdi. Çınar, Bacıbey kavramının Anadolu topraklarından 800 yıllık bir geleneğin simgesi olduğunu kaydetti. 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bir milletin yeniden dirilişine şahitlik ettiğimiz bugünlerde kadınlarımızın geçmişin ihtişamıyla günümüze yansıttıkları destansı kahramanlıklarını her alanda ne kadar güçlü bir şekilde ortaya koyduklarını çok iyi bir şekilde görebiliyoruz. Bu topraklar 8 asırdır bin bir türlü zorluğa ve tehlikeye karşı dimdik ayakta kalmayı başarmış Hayme Analarımızın göstermiş oldukları kahramanlık destanlarına şahitlik etmiş. Ne mutlu bizlere ki, böyle kudretli ve cefakar kadınlara sahibiz. Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk işte her milletin sahip olmak isteyeceği bu azametli kadınlara, Anadolu’nun Bacıbeyleri’ne sadece seçme-seçilme hakkını vermedi. Onları 8 Şubat 1935’te milletvekili olarak TBMM’de fiilen yönetime de ortak etti. Bugün siyasetin Bacıbeyleri 22 dönemdir TBMM’de ülkemize hizmet ediyor” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, bugün 81 kadın milletvekili olduğunu belirterekbu sayının artırılması gerektiğini ifade etti.

ŞED KUŞANDILAR

Konuşmaların ardından Türkiye’nin ilk seçilmiş kadın bakanı olan, 5 ayrı hükümette görev yapmış İmren Aykut ve 4 kez bakanlık görevi yapmış olan Işılay Saygın ile 4 dönem ve üzeri milletvekilliği yapan şu anki AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacıbey Teşkilatı Başkanı Ayşe Yavuz, Bacıyan-ı Meram Projesi’ni hayata geçiren Konya’nın Meram İlçesi Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 dönemdir muhtarlık yapan Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir ve Yenişehir Ulucami Mahallesi Muhtarı Yurdanur Ülker’e bacıbeylerin geleneksel kıyafetlerinden giydirilerek Şed kuşanma töreni gerçekleştirildi. 

İmren Aykut, “Erkeğin kadınlar için böyle önemli bir projeye imza atması gerçekten takdire şayan” ifadesini kullanırken, Işılay Saygın da projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri kutladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X