BAE Büyükelçisi’nden ‘hava üssü’ önerisi

BAE’nin Washington Büyükelçisi Uteybe, Katar’daki ABD hava üssünün taşınması önerisinde bulundu.

BAE Büyükelçisi’nden ‘hava üssü’ önerisi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, ABD’den Katar’daki hava üssünün taşınmasını istedi.

 

ABD’deki The Hill gazetesinin haberine göre, Uteybe, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Katar hükümetine aşırılığı desteklemeyi durdurması konusunda baskı yapmak için bu ülkedeki ABD hava üssünü siyasi araç olarak kullanmasını talep etti.

 

Uteybe, “Herhangi ek bir baskı için hava üssü gayet güzel bir sigorta poliçesi. Belki Kongre’deki biri bunu duymalı ve ‘sadece (hava üssünü) taşımayı düşünmeli miyiz’ demeli.” ifadelerini kullandı.

 

Katar’daki ABD hava üssünün, Doha yönetiminin Ortadoğu’da dinmek bilmeyen istikrarsızlığı desteklemeyi sürdürmesinin üstünü kapattığını savunan Uteybe, “Dürüst olmam gerekirse, Katar’a karşı icraatın nedeninin hava üssü olmadığını düşünüyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X