Bağ-Kur primlerine destek isteği

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi sonrası esnaf ve sanatkarın sigorta primlerinde yüzde 35 artış olduğunu belirtti.

Bağ-Kur primlerine destek isteği

Devletin sigorta primlerine verdiği desteği zor durumdaki esnaf için de talep eden Palandöken, prim artışının esnafın sırtındaki yükü artırdığını ifade etti. 

Palandöken, ”Esnafın yanında çalışan için 100 lira prim desteği getiriliyor ama esnafın kendisine yok. Asgari ücretin bin 300 liraya çıkmasıyla 2016 yılında en düşük Bağ-Kur primi 568,22 lira, en yüksek ise 3 bin 693 lira oldu. Bağ-Kur primlerini ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarlarımıza gelen net yük 128 lira olmuştur. Esnafın bunu ödemesine imkan yok. ‘Norm birliği için sigorta kurumlarını birleştirdik’ denmesine rağmen, uygulamalar aynı değil. Esnafımızın sırtındaki yükün azaltılması için Bağ-Kur primlerine de 100 lira destek verilmesini istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X