Bağımlılığa karşı büyük proje

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi amacıyla ‘Bağımlılığa Karşı Yok Olmasın Geleceğimiz’ Projesi geliştirdi.

Bağımlılığa karşı büyük proje

Uygulamaya başlanan proje ile ilçe merkezinde bağımlılık ile mücadele kapsamında tespit edilen çocukların, tedaviye yönlendirilmesi, bağımlı çocuk ve gençlerin sosyal hayata yeniden entegre edilmesi, bağımlıların diğer çocukları etkilemelerini önleyici tedbirler geliştirilmesi ve maddeye hiç başlamamış olan diğer çocukların da zararlı alışkanlıklardan korunma yolları konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

İlçe Kaymakamı Mustafa Masatlı, projenin ‘En iyi korunma yolu hiç başlamamaktır’ sloganıyla yürütüleceğini söyledi. Masatlı, “Hazırlanan proje ile hiçbir madde kullanımına başlanmamasını sağlamak, sağlık ve yaşam kalitesini yükseltmek, madde kullanmadığı için gencin kendinden gurur duymasını sağlayarak madde kullanmayana destek olmak, madde kullanan ve bağımlı olanları da tedavi ve rehabiliteye yönlendirerek sağlığından sorumlu bireyler olmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

SOSYAL FAALİYETLER

Projenin detaylarını da paylaşan Kaymakam Masatlı, madde kullanan ve bağımlı hedef kitlenin tespit edilip uzmanlar tarafından hedef kitlede yer alan çocuklarla bire bir görüşülerek, sebep-sonuç ilişkisine dayalı ne zaman madde kullandığı, ne zaman başladığı, ne şekilde başladığı, neden başladığı ve neler kullandığı detaylı bir şekilde öğrenilerek, tedaviye yönlendirilmesinin sağlanacağını kaydetti. Kaymakam Mustafa Masatlı, proje dönemi içerisinde turnuvalar düzenlenmesi, takımlar arası maçlar yapılması, sosyal ve kültürel kurslar düzenlenmesi, gezi faaliyetleri planlanması, sinema ve tiyatro gösterimlerine katılmalarının sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X