Bağımlılıkla mücadele hız kesmiyor

Gençlik ve Aile Destek Merkezi, koruyucu ve önleyici faaliyetlerle birlikte uyuşturucu bağımlılarına yönelik bireysel ve aile danışmanlığı hizmetini, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle destekleyerek bağımlının sosyalleşme sürecine destek veriyor.

Bağımlılıkla mücadele hız kesmiyor

Büyükşehir Belediyespor’un tesislerinde sportif faaliyetleri düzenlenirken, madde bağımlılarının BUSMEK programlarından da ücretsiz olarak hizmet alması sağlanıyor. Gençlik ve Aile Destek Merkezi hafta içi gündüz hizmet verirken, mobil ekip uygulaması ile sahaya inilerek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon da sağlanıyor. 

Kamu Hastaneler Birliği (AMATEM-ÇEMATEM), İl Emniyet Müdürlüğü (TUBİM), Uludağ Üniversitesi, Yeşilay Bursa Şubesi ve Sağlıklı Kentler Birliğinden görevlendirilmiş olan alanında uzman personelden oluşan Koordinasyon Kurulu yasadışı bağımlılık yapıcı uyuşturucu madde ile mücadele konusunda Bursa’da yapılacak olan çalışmalara yön veriyor. Bu kapsamda Yeşilay ile birlik de GADEM tarafından, BUSMEK’in hizmet verdiği 17 kurs merkezinde eğitim gören kursiyerlere bağımlılık üzerine özellikle sigara, alkol ve uyuşturucu maddeye yönelik seminer programları organize edildi. Yeşilay Bursa Şubesi yönetim kurulu üyesi Dr. Yaşar Dursunay ve GADEM sorumlusu sosyolog Gökhan Öztürk tarafından seminerler verilmeye başlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X