Bağış yap özel sınıfı kap

Yeni eğitim- öğretim dönemi bazı sorunların gölgesinde başlarken, Yıldırım Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu’nda “özel sınıf” uygulaması ortaya çıktı.

Bağış yap özel sınıfı kap

RABİA DENİZ

 

11 sınıfı ve 330 öğrencisi bulunan Yıldırım Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu’nda “bağış” alınarak özel sınıf açıldı. Okul müdürü tarafından iki sınıf için belirlenen 2 bin ile 5 bin lira arasındaki bağış tutarını, okul aile birliğine veren ailelere çocuklarını özel sınıfta okutma imkanı tanındı.

 

30 ÖĞRENCİ KURAYA GİRMEDİ

 

Okulların açılması arefesinde velilere, ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin sınıfları ve öğretmenlerinin Okul Müdürü Şemsi Şahsi tarafından yapılan kura ile belirlendiği söylendi. Fakat işin aslı sonradan ortaya çıktı. Müdür Şahsi tarafından belirlenen tutarı okulun aile birliğine bağış yapan veliler, okulun tercih edilen öğretmenleri Sevinç Arslan ve Sevgi Ulun’un sınıflarında yerlerini ayırttı. Her sınıfın mevcudu 25 öğrenci ve 5 Suriyeli öğrenciden oluşurken, bağış yapan 30 öğrenci bu kuraya dahil edilmedi. 1-F ve 1-H sınıflarında oluşturulan paralı dersliklerde öğrencileri bulunan velilerin diğer velilerle parasal konuları paylaşmamaları istense de durum ortaya çıktı. Sevinç Arslan’ın sınıfına 14, Sevgi Ulun’un sınıfına ise 16 öğrenci kaydettirilirken, 330 kişilik okulun 30 öğrencisine ayrı muamele, diğer velilerin tepkisine neden oldu.

 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ

 

Seçme sınıf uygulamasının yönetmeliğe göre yasak olduğuna dikkati çeken Türk Eğitim Sen 2 No’lu  Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Özel okullarla devlet okulları arasında zaten ciddi bir fırsat eşitsizliği varken, devlet okullarında yaşanan bu fırsat eşitsizliği eğitime darbedir. Paran varsa öğretmen seçersin uygulaması her anlamda eğitimi olumsuz etkiler. Devlet okullarında velilerden para alınması okulun pazarlanmasıdır. Okulun ticarethaneye dönmesi demektir. Okuldaki diğer 9 öğretmeni ve 300 öğrenciyi rencide edecek bir uygulamadır. Zaten yönetmeliğe göre yasak olan seçme sınıf uygulaması açıkça sahtekarlıktır. Milli Eğitim’in bu konuda harekete geçmesi ve sorumluları cezalandırmasını bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X