Bağışta bulunanlar dualarla anıldı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışında bulunarak nakil bekleyen hastalara umut olan merhumlar için mevlid okuttu.

Bağışta bulunanlar dualarla anıldı

Yeşil Camii’nde düzenlenen programa Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve nakil olmuş kişilerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Öğle namazına müteakip gerçekleşen mevlid programında organ bağışında bulunan merhumlar dualarla anıldı. Programın ardından açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, programı organ bağışında bulunup, bir hastanın hayata tutunmasını sağlayan merhumlara vefa amacıyla düzenlediklerini vurguladı. 

Organ bağışının caiz olmadığı konusundaki yanılgının yürütülen çalışmalarla her geçen yıl azaldığına dikkat çeken Dr. Akan, “Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüz ile ortak çalışmalar yürüttük. Önceleri vatandaşlarımızın organ bağışı konusun dini çekinceleri vardı. Bu konuda ilk olarak il genelinde görev yapan tüm din görevlileri eğitildi. Daha sonra tüm camilerde organ bağışıyla alakalı çağrı yapıldı. Hutbelerde organ bağışının caiz olduğundan bahsedildi. Bunun sonucunda vatandaşlarımızın bu konudaki çekinceleri giderildi” ifadelerini kullandı.

Dr. Akan, Bursa Bölgesi’nin organ bağışında uluslararası standartlara ulaşmasında yapılan bu çalışmaların etkili olduğunu söyleyerek, son olarak “ Organ bağışında bulunup bir çok hayata umut ışığı olmuş merhum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X