Bahar nezlesine dikkat

Göz Nurunu Koruma Vakfı Yıldırım Göz Merkezi doktorlarından Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Birtan Öztürk, bahar nezlesi hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Bahar nezlesine dikkat

Baharın kendini göstermesiyle birlikte bahar nezlesinin artış gösterebileceğine işaret eden Öztürk, bu durumun hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebileceğini ifade etti.

Mevsimlere göre havada miktarları artan polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, evlerde bulunan küf ve mantarlar, hamamböcekleri başta olmak üzere pek çok allerjen sorunların tetikleyici unsur olabileceği uyarasını yapan Öztürk, “Bahar nezlesinin en önemli belirtisi gözde kaşıntıdır. Kaşıntı ile birlikte gözlerde sulanma, kızarma, batma ve ağrı görülür. Bahar nezlesi olan çocuklarda göz kapakları iltihaba bağlı olarak hafif bir düşüklük gösterir ve bu nedenle hasta uykulu görünümde olur” dedi. Bahar nezlesinin tedavisinde göz damlalarının kullanıldığını ifade eden Öztürk, “Hastaların allerjenlerden uzak tutulması, çevrenin ve yaşam ortamlarının allerjenlerden temizlenmesi ve bazı durumlarda soğuk kompresler ilaçlarla yapılan tedaviye eklenebilir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X