Bahçeli: ‘MHP terörizmle mücadelede her davete gönüllüdür’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kutsal vatanımızı korumak, terörizmi yok etmek amacıyla, MHP, her uzlaşma teklifine, her ahlaklı çağrı ve davete gönüllüdür.” dedi.

Bahçeli: ‘MHP terörizmle mücadelede her davete gönüllüdür’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 12. Dönem Sertifika Töreni’ndeki bir değerlendirmesinin çok tartışılıp, konuşulduğunu belirtti.

 

Bu konuşmada, “Eğer ihtiyaç hasıl olursa, eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır.” ifadelerini kullandığını anımsatan Bahçeli, “MHP’nin hukuki boyutta vereceği destek bir hükümet mantığı içerisinde ele alınmalıdır.” diye konuştu. 

 

Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Söylemek istediğimiz şudur: MHP, diğer eleştirileri saklı kalmak kaydıyla ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır.

 

Özellikle Çanakkale’den itibaren kararlılıkla savunulan ve Misak-ı Milli ile anlam bulan kutsal vatanımızı korumak; Türk milleti kimliği etrafında oluşan toplumsal kucaklaşma ve kaynaşmanın zirveye ulaşmasını sağlamak; millet egemenliğine dayalı demokratik bir yönetim tarzının vazgeçilmez hale gelmesini oluşturmak ve nihayet, dayatma ve tehditleri reddeden bir milli devletin onurlu, bağımsız ve kararlı duruşunun tüm dünyaya duyurulmasını temin ve terörizmi yok etmek amacıyla, MHP, her uzlaşma teklifine, her ahlaklı çağrı ve davete gönüllüdür. Bizim hukuki boyuttan maksadımız ise bunlardır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X