Bahçeli: Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine, muhtemel üçlü koalisyonun başbakanı olma teklifini yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yöneltti.

Bahçeli: Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki…

Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, milletin kendilerine ana muhalefet görevi verdiğini söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’yle asla bir araya gelmeyeceklerini yineledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun teklifine değinen Bahçeli, “Bana Başbakanlık teklif etmeye çalışan Kılıçdaroğlu’na merakımdan soruyorum. Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi bize nasıl vermektedir? Bu ne cüret ne pişkinliktir. Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat numaraları kimse yemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi HDP ile bir araya hiçbir şart içinde gelmez gelemez. PKK aparatı ile MHP’nin işi olmaz, olmayacaktır” dedi.

Koalisyon hesapları

Akla en yatkın koalisyonun, ‘çözüm sürecini’ destekleyen AK Parti ile HDP arasında olabileceğini anlatan Bahçeli, “AKP-HDP olmazsa AKP-CHP koalisyonu kurulabilecektir. CHP genel başkanı ’rövanşist olmayacağız’ diyerek açık kapı bırakmıştır. AKP genel başkanı bu açıklamayı olumlu bulmuş, atılan pası almıştır. AKP-CHP koalisyonu kurulması an meselesidir” diye konuştu.

 

“Dördüncü turda 80 tane geçersiz oy çıkacak”

 

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndan ayrılırken de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

TBMM başkanlığı seçimi ile ilgili olarak Bahçeli, dördüncü turda da kendi adaylarına oy kullanacaklarını belirterek, “80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki ‘iki adayın dışında oy pusulasında isim yok; o zaman ne yapacaksınız?’ 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X