Bahçeli’den 7 maddelik ‘Yenikapı’ genelgesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin teşkilat yöneticilerine, 7 Ağustos Pazar günü yapılacak, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde dikkat edilecek hususlar ve uyarıları içeren 7 maddelik genelge gönderdi.

Bahçeli’den 7 maddelik ‘Yenikapı’ genelgesi

Bahçeli, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak, “Demokrasi ve Şehitler Mitingine” katılacak parti üyelerinin refakat ve riayet etmeleri gereken hususları 7 maddelik bir genelge ile partisinin teşkilat yöneticilerine iletti.

Devleti, kilit ve kritik noktalarına sızarak ele geçirmeyi planlayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının, en az PKK, YPG, PYD ve DAEŞ kadar, belki de daha fazla katil, vahşi ve acımasız olduğuna dikkati çeken Bahçeli, Türk tarihinde, bir terör örgütünün kendisini saklayarak ve dini mesajların ardına saklanarak, devamlı büyümesine ve sonra da darbe yoluyla ülkeye ihanet edip, işgale kalkışmasına ilk kez rastlandığını kaydetti.

Bahçeli, 15 Temmuz’da, devletle milletin karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, “Ordu ile milletin ayrıştırılması planlanmıştır. Türkiye’nin iç savaşa düşürülmesi, bağımsızlığını kaybetmesi ve tarih sahnesinden silinip gitmesi hedeflenmiştir. 15 Temmuz FETÖ kalkışması, Türk milletine karşı işlenmiş en ağır suçlardan birisi olarak milli hafıza ve vicdana kazınmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Karşımızda uluslararası komplonun bir oyunu vardır”

“Karşımızda uluslararası komplonun bir oyunu vardır” ifadesini kullanan Bahçeli, şunları vurguladı:

“FETÖ, muadili katil örgütler gibi, küresel cinnet ve cinayet mahfillerince kışkırtılmış, azmettirilmiş ve Türkiye’ye saldırması yönünde hem tembihlenmiş hem de talimatlandırılmıştır. Hiçbir terör örgütü, hiçbir muhasım odak veya müstevli oluşum FETÖ kadar devlete ve millete sızamamış, bu denli kendisini gizleyip karanlık niyetlerini gözlerden uzak tutamamıştır.”

Devlet Bahçeli, 15 Temmuz’dan itibaren 79 milyonun kenetlenmesiyle tutulan demokrasi ve milli irade nöbetlerinin Türkiye’yi güvenceye aldığına, hıyanetin belini kırdığına işaret ederek, “Türk milleti terörizmin ve emperyalizmin kirli ve karanlık yüzüne unutamayacağı ders vermiştir. Demokrasinin namus ve kazanımlarına sahip çıkmak, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne destek olmak için sürdürülen üstün mücadeleler 7 Ağustos 2016 Pazar günü İstanbul Yenikapı’da zirveye ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Provokasyonlara gelmeyin uyarısı

Buna göre, mitingde, olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilmesi, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmaması, parti bayrak, flama ve dövizlerinin alana getirilmemesi, siyasi sloganların atılmaması, yalnızca Türk bayrağının kullanımı, müşterek söz ve çağrıların seslendirilmesi, herhangi bir olay, taşkınlık, gerginlik karşısında sağduyulu ve vakur hareket edilmesi, sataşma ve saldırı ihtimalleri karşısında güvenlik güçlerinin gecikmeksizin haberdar edilmesi konularında teşkilat yöneticileri uyarıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X