Bahçeli’den AYM’nin Demirtaş kararına tepki

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ”hak ihlali” ve ”50 bin lira tazminat” kararlarına tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, ”Terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’den AYM’nin Demirtaş kararına tepki

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları tutukluluk süresinin makul olmaması, tahliye talebinin karara bağlanmaması ve tutukluluk incelemesinin yapılmaması gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu.

Mahkeme tutukluluğun makul süreyi aşması ve karar sürecinin uzaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ve Demirtaş’a 50 bin lira tazminat ödenmesine karar vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AYM’nin bu kararına sert tepki gösterdi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

”Terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır. Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir.”

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X