Bahçeli’den Biden’a tepki: Tarihimizi sorgulatmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor. Bahçeli, “İnsanlığa musubetten başka bir şey sunmayan ülkelerin sadece yalan temeller üzerine inşa edilmiş iftiralara maruz kalıyoruz. Tarihimizi sorgulatmayız, milletimizi yargılatmayız” dedi.

Bahçeli’den Biden’a tepki: Tarihimizi sorgulatmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda kürsüde konuşmasını gerçekleştiriyor.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

“Ayaklarımıza pranga vurmak için kuyruğa girenleri diri umutlarımızla söndüreceğiz, kabına sığmaz heyecanlarımızla söndüreceğiz. Daha yetmedi alayını birden silindir gibi ezip geçeceğiz. Tarih sahnesinde onlar yokken biz vardık. Gün gelecek onlar yine olmayacak biz yine olacağız. Taviz vermeyiz, yılmayız. Terörle mücadele çok boyutlu ve karmaşık bir süreçtir. Yalnızca seri katillerle değil onları kiralayan, bölgesel çıkarları için silah ve mali destek sağlayan ülkelerle de mücadele sürmektedir. Terörle mücadelenin asıl ve arkasında duran faillerini deşifre etmek şarttır. Dost ve müttefik sandığımız bu ülkelerin asıl gayreti Türkiye’nin boyun eğmesidir. Kim kiminle yürüyor görüyoruz. Türk’ün Türkten başka dostu yoktur”

“Güney sınırlarımız boyunca milli güvenliğimizi doğrudan veya dolaylı tehdit eden kim olursa olsun, karşımıza kim çıkarsa çıksın, teröristler veya sahipleri hepsi birden üstümüze gelirse gelsin, biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun.”

“Kıbrıs’ta bağımsız, eşit, egemen iki devletli çözümden başka bir yol kalmadı”

BİDEN’IN ‘SOYKIRIM’ AÇIKLAMASI

“Günümüz şartlarında tarih yalancı şahit olarak kullanılmakta. Bir asır önceki şartları bugünün mantığıyla yorumlarsak vahim bir tehlike ile karşılaşırız. Her 24 Nisan günü milletimizin taş tutulduğu bir iftira sağanağına giriyoruz. İnsanlığa musubetten başka bir şey sunmayan ülkelerin sadece yalan temeller üzerine inşa edilmiş iftiralara maruz kalıyoruz. Tarihimizi sorgulatmayız, milletimizi yargılatmayız.”

“ABD’nin yeni Başkanı lobilerin tutsağı olduğunu 24 Nisan günü tarih cinayeti işlemiştir. Tarihe kara bir leke gibi düşmüş diyalog köprülerini dinamitlemiştir. Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır. Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir.”

“Bay Başkan, Beyaz Saray’da ‘Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım’ diye hesap yapmayı bırak ve şunu aklından çıkarma ki Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz.”

“ABD Başkanı, sözde soykırım suçlamasıyla müttefiklik hukukuna onarımı uzun yıllar alacak ağır bir hasar vermiştir. Dostluğun yalan, stratejik ortaklığın masal olduğunu ayan beyan göstermiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X