Bahçeli’den sert açıklama

Meclis başkanlığı seçiminde ‘Adayımız dördüncü tura çıkmazsa, geçersiz oy kullanacağız’ diyerek şaşırtan bir çıkış yapan, bu şekilde AK Parti adayı İsmet Yılmaz’ın seçilmesinin yolunu açan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrı tartışmalara neden olur

Bahçeli’den sert açıklama

MHP’nin Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Bahçeli, “Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Ne ibretliktir ki, HDP’yi yok saymamızdan rahatsız olanlar bizi eleştiri yağmuruna tutmaktadır. Herkes meşrebine ve mayasına uygun konuşmaktadır. Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yoktur” dedi.

YALÇIN DA SERT

MHP’den eleştirilere bir sert yanıt da Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. Yazılı açıklama yapan Yalçın, ‘Siyasette gerektiğinde esnek davranılır ama bu, kaypaklık ve ilkesizliğe yol açmamalıdır. Esnemenin de asgari kuralları vardır. Midesi geniş, her yolu mubah sayan, her şeyi kaldıran işkembe siyaseti; MHP’nin inançlarına ve fikirlerine terstir. Hele milletimize silah doğrultmaya hazır bir güruhu muhatap almaya, MHP’nin siyaset anlayışında yer yoktur’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X